Wil je een betaalbare website zonder verborgen kosten? Contacteer Fris Webdesign!

Festivals België Logo

Festivals België haalt het Nieuwsblad

BERLARE – Frederik Boullart uit Berlare heeft een website klaar rond de festivals die doorgaan in ons land. “Er was er zo nog geen”, zegt hij. Ideaal voor wie nog geen inspiratie heeft om nog eens uit z’n kot te komen na een jaar coronamiserie.
Welk festival gaat door deze zomer en wanneer? Frederik Boullart heeft er een antwoord op. Hij maakte de website festivalsbelgie.be. “Twee weken geleden begon ik eraan”, zegt hij. “Er was nog geen verzamelplaats voor alle festivals in ons land. En dus besloot ik om er zelf eentje te maken. Op Facebook ben ik in verschillende groepen gedoken, op zoek naar evenementen. En ik volg ze op, zo heb ik er over Tomorrowland al op gezet dat het niet doorgaat.”

Grote kleppers en kleine festivals

Tickets zijn er niet op te koop, daarvoor verwijst Frederik de bezoekers van zijn site door naar die van de organisatoren. “Wel zorgde ik voor een blog met updates”, verduidelijkt Frederik. “Wie op zoek is naar een festival om naartoe te gaan deze zomer kan ze op mijn nieuwe site allemaal vinden. Bovendien kunnen mensen ook zelf makkelijk hun festival toevoegen. Het hoeven geen grote kleppers te zijn, kleinere festivals zijn ook welkom.”

Binnen afzienbare tijd krijgt festivalsbelgie.be een uitbreiding. “Er is al een Facebookpagina die mensen kunnen volgen en er zijn al heel wat gegadigden voor de site, want ook Google begint hem op te pikken”, klinkt het. “En op termijn zet ik er misschien ook wel overnachtingsmogelijkheden per festival bij, of een forum waar liefhebbers kunnen afspreken om te carpoolen.”

Het Nieuwsblad